Tandblekning

Whiteness Perfect – skonsam tandblekning hemma

Tandblekning med skenor hemma är ett vanligt sätt att få ljusare tänder och ett fräscht intryck av ditt leende. Vi på Dalénumtandläkarna erbjuder en skonsam och väl beprövad metod där du ser ett tydligt och hållbart resultat efter bara en till två veckor.

Mild och säker behandling

Whiteness Perfect blekgel innehåller karbamidperoxid, fluor, kaliumnitrat och har ett högt innehåll om minst 20% vatten. Detta minskar risken för att torka ut tanden. Ju större andel vatten i produkten, desto snabbare sker även blekningsprocessen.

Enkel och smidig process

Du genomför enkelt blekningen hemma på egen hand. Vid ett första besök på kliniken tar vi avtryck av dina tänder. Vid ett återbesök provar vi ut dina nya gelskenor och en tandhygienist går igenom hur du använder skenorna och blekgelen. Du får även med dig en folder hem med instruktioner.

Ljusare leende efter en till två veckor

Blekningen ger ett individuellt resultat och hur lång tid det tar beror på ursprungsfärgen på dina tänder. Vissa kan behöva bleka längre tid än en vecka, men alla får ett ljusare fräschare leende.

Första gången tar det ofta minst 7 och upp till 10 användningar för att nå resultat. För de flesta går det fint att göra behandlingarna under natten då skenorna är tunna och individanpassade.

Undersökning först för bästa resultat

Tandhygienisten eller en tandläkare behöver gå igenom dina tänder och tandkött för att du ska få bästa möjliga resultat. Om man har hål eller sprickor i emaljen kan blekgelen tränga ned och skada tänderna. Genom att ta bort tandsten och beläggningar har medlet också större chans att komma åt och bleka hela tanden. En frisk mun ger helt enkelt bättre förutsättningar för en lyckad behandling.

Att tänka på under och efter behandlingen

Under behandlingen bör man undvika att dricka eller äta livsmedel som är sura eller färgande som exempelvis kaffe, te, rödvin, blåbär, citrusfrukter eller kryddor. Man ska också undvika att röka då man bär skenan.

Vissa patienter kan under behandlingen uppleva ökad känslighet i tänderna som ilningar. Kontakta då någon i vårt team på Dalénumtandläkarna så ger vi dig råd. Vi rekommenderar också att du en tid efter använder en tandkräm som är avsedd för ilande tänder.

Så här fungerar blekgelen

När du bleker bryts blekmedlet ner till fritt syre som tränger in i emaljen, bleker de missfärgade ytorna och tanden får en ljusare nyans. Du applicerar blekgelen i den tunna, bekväma skenan som placeras på dina tänder. Med blekgel bleks endast den naturliga tandytan och inte exempelvis plast- eller porslinslagningar, fasader eller kronor.

Hur länge blekningen håller

Hur länge tandblekningen håller är individuellt och beror dels på din munhygien samt hur du tar hand om dina tänder. Men också på i vilken utsträckning du fortsätter att exempelvis dricka kaffe, te, vin eller äta färgande livsmedel. Och om du röker eller snusar.

  • Gelskena som tillverkats efter avtryck av dina tänder
  • Whiteness Perfect blekningsgel med 16% karbamidperoxid
  • Ask att förvara skenorna i när de inte används

Om tänderna har tunn emalj och ser genomskinliga ut. Eller om man har tandköttsinflammation, hål eller andra obehandlade diagnoser i tänder, tandkött och munhåla. Tandblekning rekommenderas inte heller om du är gravid eller ammar.

Vi rekommenderar att du som är gravid eller ammar väntar med din tandblekningsbehandling, då det inte finns några studier gjorda på denna grupp.

Missfärgningar kan exempelvis bero på kaffe, te, rödvin, färgande livsmedel, snus och rökning. Blekningen återger tändernas naturliga ljusa ton och ger ett fräscht intryck av ditt leende.

För att använda Whiteness Perfect måste patienten ha fyllt 18 år.

2 500 kr inkl. moms. Material ingår (ordinarie pris 3 900 kr).
Kampanjen pågår till 31a december 2021.

Du bokar enkelt din tid via vår nya tidsbokning online.

Till vår tidsbokning online>>

Du kan också kontakta oss via vår telefonsvarare på nummer 08-766 17 45, eller skicka e-post på info@dalenumtandlakarna.se.

Av- och ombokningar måste ske minst 24 timmar innan din bokade tid.