Tandvårdsbehandlingar

Vi på Dalénumtandläkarna utför de flesta tandvårdsbehandlingarna, från implantat, broar och kronor till all vanlig tandvård.

Vi kan också hjälpa dig med de vanligaste behandlingarna som ilande tänder, trasiga fyllningar eller tänder, dålig andedräkt, tandsten och tandlossning.

Teamet på Dalénumtandläkarna har lång och bred erfarenhet av tandvård. Vi jobbar i moderna lokaler med den senaste teknologin och håller oss ständigt uppdaterade med den senaste tekniken och kunskapen för att hålla högsta klass på den vård vi erbjuder.

Vårt mål är friska välmående patienter där du står i fokus!

 

En permanent lösning för saknade tänder
Om du saknar en eller flera tänder, och söker en långsiktig lösning, kan tandimplantat vara ett alternativ för dig. Det är ett kirurgiskt ingrepp där ett titanstift placeras i käkbenet med en porslinskrona som ersättning för den förlorade tanden. Kontakta oss för en konsultation där vi går igenom vilka möjligheter som passar just dig.

Expertvård för komplexa tandproblem
I vissa fall krävs mer omfattande ingrepp för att återställa eller förbättra din tandhälsa. Det kan handla om allt från borttagning av visdomständer till kontroll och utredning av slemhinnor. Våra erfarna tandläkare utför dessa ingrepp med stor omsorg och precision för att minimera obehag och främja en snabb återhämtning.

Professionell behandling för ett vitare leende
För dig som önskar ett vitare och mer strålande leende kan tandblekning vara en effektiv och säker lösning. Behandlingen anpassas efter dina förutsättningar och önskemål.

Skonsam och effektiv rengöring för tand och tandkött.
Regelbunden rengöring av tänderna är viktigt, men ibland behövs det mer än så för att hålla tandhälsan i toppskick. Tandsten är en mineraliserad plack som kan leda till tandköttsproblem och andra komplikationer om det inte tas bort. Vi arbetar noggrant och skonsamt för att avlägsna tandsten och ge dig en renare och fräschare mun.

Djuprengöring för en fräschare mun
För en djupgående tandrengöring erbjuder vi Airflow-behandling. Den här metoden är så populär för att den är skonsam, snabb och ger ett bra resultat. I en kombination av vatten, luft och mineraler polerar den effektivt och tar bort plack och ytliga missfärgningar. Airflow är särskilt användbar för att nå svåråtkomliga områden och den ger en omedelbart renare och fräschare känsla i munnen.

Återställer och förbättrar form och funktion
Om du har skadade, missfärgade eller ojämna tänder kan porslinskronor eller porslinsfasader vara en estetisk och funktionell lösning. Porslinskronor används för att återskapa formen och styrkan på en skadad tand. Porslinsfasader fokuserar främst på estetiska förbättringar genom att täcka tandens framsida. Båda alternativen erbjuder ett naturtroget utseende, lång hållbarhet samt är skräddarsydda för att passa dina tänder och behov.

Smidig och diskret tandreglering
För en diskret och komfortabel tandreglering erbjuder vi Invisalign-behandling. Denna moderna metod använder genomskinliga och avtagbara skenor för att gradvis justera dina tänder till önskad position. Eftersom skenorna nästan är osynliga och kan tas ut vid behov, får du möjlighet att rätta till ditt leende utan att det påverkar din vardag vilket en traditionell tandställning kan göra.

Lindring för käkledsbesvär och huvudvärk
Om du lider av huvudvärk, käkledsbesvär eller nattlig tandgnissling kan en bettskena vara en effektiv lösning. Denna specialanpassade skena minskar trycket på käkleden och hjälper till att fördela bettkrafterna jämnt, vilket kan leda till minskade besvär och en förbättrad livskvalitet. En korrekt anpassad bettskena kan vara ett viktigt steg i att kunna både diagnostisera och behandla ditt obehag.

Behandlar och räddar skadade eller infekterade tänder
När en tand är kraftigt skadad eller infekterad kan en rotfyllning vara nödvändig för att rädda tanden och lindra smärta. Ingreppet innebär att tandens inre, den skadade eller infekterade pulpan, tas bort. Därefter rengörs, desinficeras och fylls tandens inre hålrum för att förhindra vidare komplikationer. Våra tandläkare utför rotfyllningar med högsta precision och omsorg för att säkerställa en effektiv behandling och en så smärtfri upplevelse som möjligt.

Gör ditt tandläkarbesök till en lugn och trygg upplevelse
Vi förstår att ett besök hos tandläkaren kan vara en källa till oro eller rädsla för många. Därför lägger vi extra fokus på att skapa en lugn och trygg atmosfär i kliniken. Våra tandläkare och tandhygienister är utbildade i att hantera tandvårdsrädsla och strävar efter att göra varje besök så behagligt som möjligt. Oavsett om det är din första gång hos oss eller om du är en återkommande patient, är vår målsättning att du ska känna dig trygg och omhändertagen.

Grunden för en livslång god tandhälsa
Att lära sig goda tandvårdsrutiner från ung ålder är grundläggande för en livslång god tandhälsa. Vi erbjuder specialiserad tandvård för barn i en lugn och trygg miljö för att göra tandläkarbesöket till en positiv upplevelse. Från den första tanden fokuserar vi på förebyggande vård och tidig upptäckt av eventuella problem – allt för att säkerställa att ditt barn får en frisk och stark uppsättning tänder.

Vårt mål är friska välmående patienter! Vi ser till varje individ.