Ny scanner ger snabbare och smidigare behandling

Dalénumtandläkarna har återigen investerat i modern digital utrustning. Den nya scannern ersätter tidigare tandavtryck och snabbar upp behandlingstiden. Den ger också patienten en behagligare upplevelse samtidigt som den förenklar arbetet för kliniken.

Den traditionella metoden med formavgjutning av tänderna upplever många patienter som obehaglig.

– Nu slipper vi det momentet, säger Maria Samlin klinikchef på Dalénumtandläkarna. Istället gör vi enkelt en form av tänderna med hjälp av laserteknik. Därefter skickar vi underlaget direkt till labbet för produktion.

Den nya teknologin sparar inte bara tid utan eliminerar även risken för felkällor.

– Då resultatet visas direkt i datorn kan vi se om avtrycket blev fullständigt, säger Maria. Annars gör vi snabbt om det. Härigenom minskar vi risken för fel samtidigt som vi kortar ledtiderna.

En annan fördel är att tandläkarkliniken får en tydligare struktur över sina patienter.

Patienten mer delaktig


Då man i realtid kan visa hur det ser ut i munnen känner sig patienten ofta mer delaktig. Formen av tänderna syns på en gång. Dessutom kan tandläkaren förstora och vrida bilden så att man ser viktiga detaljer.

– De inskannade bilderna sparas enkelt digitalt och det är lättare för oss att gå tillbaka och titta på äldre bilder, säger Maria och fortsätter: Dessutom förenklas kommunikationen med myndigheter som exempelvis Försäkringskassan.

Fortsatt i framkant

Det gläder oss att vi kan fortsätta att erbjuda en tandvård på Lidingö av högsta klass. Genom denna investering håller vi oss i framkant med de senaste metoderna för att våra patienter ska få den bästa behandlingen