Bild på Tandsköterska Maria Stefanov

Maria Stefanov

Sagt om Maria:
”Maria är otroligt lojal och omtänksam. Med sin långa erfarenhet och utbildning som profylaxtandsköterska är hon en stor tillgång i behandlingsrummet”

Jag är uppvuxen och utbildad tandsköterska i Ludwigsburg, Tyskland där jag tog examen 1990. I Stuttgart vidareutbildade jag mig sedan till profylaxtandsköterska och hade då bara ett steg kvar till att bli hygienist. Jag kan därför också ta bort tandsten och jobba delegerat, vilket gör att jag har stor insyn i tandläkarnas olika arbetsmoment.

Under mina år i Tyskland lärde jag mig hur viktig den teoretiska kunskapen är – den ligger ju till grund för all tandvård. Den här insikten har jag haft stor nytta av då den påverkar allt vi gör i alla led, från hygien och patientsäkerhet till kvalitet och trivsel.

Jag vill att patienterna ska känna sig omhändertagna och få den främsta service vi kan ge. Kan jag bidra här har jag åstadkommit mycket.

Det bästa med mitt jobb är alla sociala kontakter och att jag utvecklas varje dag. Jag får chans att gå kurser, lära mig om nya metoder och den moderna utrustning vi använder.

Och ju bättre jag lär känna våra patienter, desto mer känns det som vårt glada humör och positiva inställning smittar av sig.

Favoritmotto:
”Vart du än går, gå med hela ditt hjärta”